pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Blog
  5. /
  6. 28 sept Dive In Festival

28 sept Dive In Festival

Dive In Festival: het wordt tijd voor actie!

Ik had het genoegen om dit jaar, samen met Interpolis en Mercer Marsh namens de Rabobank het Dive In Festival te mogen organiseren. Dive In is een wereldwijd festival voor de financiële- en verzekeringssector en heeft als doel om diversiteit en inclusie in deze sector te bevorderen. Het werd voor de tweede keer in Nederland georganiseerd en vond afgelopen week, op 24 september, plaats. Ons doel was impact creëren en mensen in beweging zetten door een breed palet aan sprekers en activiteiten te bieden, zodat iedereen iets van zijn gading kon vinden. Dat is gelukt en dat maakt dat ik met trots terugkijk op een prachtig festival. 

Het thema van dit festival is '#ImpactonInclusion'. De achterliggende gedachte: we hebben nu lang genoeg gepraat, het wordt tijd voor actie. En dus hebben wij voor een programma gekozen waarbij de deelnemers niet de kans kregen om achterover te leunen. De sprekers en inleiders boden concrete tools, handreikingen, nieuwe technologiën en wetenschappelijke inzichten die meteen kunnen worden ingezet. Bovendien hebben we zoveel mogelijk aspecten van diversiteit laten zien, dus gender- en culturele diversiteit, inclusie op de arbeidsmarkt, awareness creëren, werken met data en analytics, innovatieve inzichten en methodieken die inclusief leiderschap te bevorderen. 

We hadden ook nog het geluk dat op 20 september het SER adviesrapport uitkwam met daarin aanbevelingen om de diversiteit in de top van het bedrijfsleven te bevorderen. Mariëtte Hamer, de voorzitter van de SER, was graag bereid om een toelichting te komen geven. En daarmee kreeg het Dive In Festival ook meteen een heel actueel tintje.

.diversiteit inclusiviteit 88965e26-31a0-42ca-ba74-66f421c21948 diversiteit inclusiviteit d0190edf-57d5-4cb6-895c-675c8ffd408a diversiteit inclusiviteit 0a9929aa-b4c1-4f21-a195-ddd384a191e5 diversiteit inclusiviteit 498b6034-970f-4901-b741-ae2436359286 diversiteit inclusiviteit 43dd9c5d-e09f-40eb-a134-5cacff4f4a29

Tijdens de discussie over het adviesrapport was de conclusie van de aanwezigen dat het voorgestelde quotum weliswaar een paardenmiddel is, maar ook dat we niet anders meer kunnen. De aanwas van vrouwen naar de top gaat te langzaam. En dat ligt niet aan het feit dat er te weinig geschikte vrouwen zijn. Dat is geen excuus meer, want er is genoeg vrouwelijk talent en er zijn ook voldoende vrouwen die bereid zijn om zich fulltime in te zetten en verantwoordelijkheid te dragen. Het voorgestelde quotum moet  de gemakzucht van de huidige raden van commissarissen (van met name de beursgenoteerde bedrijven) doorbreken. Want die kiezen nog te vaak en te gemakkelijk voor iemand uit het eigen netwerk en gaan niet voor meer verschillen en meer tegenspraak. Een gemiste kans, want als er één ding duidelijk werd tijdens het DIVE In is dat diversiteit de boel in beweging brengt en zorgt voor verandering en vernieuwing, inspiratie en nieuwe inzichten, meer perspectieven en betere besluitvorming.

We komen in actie, dat was de afdronk van dit mooie festival. Wil je meer lezen over het Dive In festival, zie dan Dive In Festival SER advies met gejuich ontvangen en Dive In over snuffelvarkens, vrouwenquota en culturele diversiteit.

In the New Financial Magazine heeft een uitgebreid interview met mij gestaan over mijn drijfveren en passie voor diversiteit en de reden waarom wij het Dive In Festival zijn gaan organiseren. Afwachten_is_geen_optie_artikel_New_Financial_Magazine.pdf


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: