pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Doorbraak

Doorbraak

Veel organisaties worstelen met de vraag hoe ze tot een succesvolle aanpak van diversiteit en inclusie kunnen komen. Mooie plannen sterven in schoonheid en of belanden in de bureaula. Soms doordat ze te groot of te complex zijn, waardoor niemand echt zin heeft om eraan te beginnen. Maar vaker nog komt het voor dat de wil er wel is, maar dat het ontbreekt aan daadkracht.

The real challenge for organizations is not figuring out "What can we do?" but rather "Are we willing to do it?"
Uit: How to promote Racial Equity in the Workplace by Robert Livingston, Harvard Business Review September-October 2020

Het gaat niet vanzelf

Eén ding is zeker: diversiteit en inclusie gaan niet vanzelf. Het vraagt commitment van de top van de organisatie en het management. Er is geen simpele oplossing, maar tegelijkertijd is ook niet zo ingewikkeld. Het vraagt vooral om focus, een concreet plan, reële doelen, een eerste stap en ... het lef om dingen anders te gaan doen. 

Roeli vergroot je wereld(beeld) door je je bewust te laten worden van je eigen perceptie over de wereld. Ze doet dit nuchter, eerlijk en met grote expertise. Door Roeli is er de groep medewerkers die diversiteit en inclusie als een interessant en belangrijk onderwerp ziet weer gegroeid.                            

Sabine Wanmaker, HR Business Partner Avans hogeschool 

Wat heb je een top job gedaan voor Rabobank en diversiteit! Het is een hele reis geweest om te komen tot waar we nu als Rabobank staan die begon met je mail aan de Raad van Bestuur om ze wakker te schudden, de brede externe erkenning van onze enorme stappen, onze transitie naar diversity en inclusion en onze eigen Diversity Award om maar al een paar dingen te noemen.”
Jan van Nieuwenhuizen, lid Raad van Bestuur, voorzitter Diversity Board Rabobank

Uitvoering

Eerst wordt vastgesteld waar de organisatie staat, wat er al gedaan is en wat er bereikt is. Daarna wordt genalyseerd wat de redenen zijn waarom het beoogde doel niet wordt gehaald. Vervolgens komt er een voorstel met interventies die wél werken.

Roeli Pot Consultancy maakt, om een doorbraak te realiseren, gebruik van interventies die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten die aantoonbaar geleid hebben tot succesvolle resultaten.