pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Interim

Interim

Tijdens bepaalde periodes of door gebrek aan menskracht kan er behoefte zijn aan extra professionaliteit en inzet. In dat geval kan een interim opdracht de oplossing zijn. Roeli Pot Consultancy heeft jarenlange ervaring in het opzetten van beleid en aanpak op het gebied van diversiteit. Die kennis en ervaring kan meteen ingezet worden, langdurig inwerken is dus niet nodig in dit geval. Bovendien kan een interimmanager zorgen voor een frisse blik en wellicht sneller een doorbraak forceren.

In welke gevallen maak je gebruik van een interim opdracht?

Korte termijn realisatie

Als organisatie wil je op korte termijn een beleidsplan of een plan van aanpak hebben. Of je wilt op korte termijn een activiteit organiseren waarmee je een boost geeft aan diversiteit en inclusie. In dit soort gevallen kan een interim opdracht uitkomst bieden.

Te weinig menskracht

Niet elke organisatie heeft de mogelijkheid om een speciale diversiteitsmanager of programmamanager diversiteit aan te stellen. Een interimmanager met verstand van zaken kan in dit geval uitkomst bieden. Afhankelijk van de vraag kan Roeli Pot Consultancy bijvoorbeeld een beleidsplan opstellen, de business case maken, een programmaplan ontwikkelen of een aantal gerichte acties opzetten.

Overbruggen en waarnemen

Tijdens ziekte of afwezigheid kan de rol van diversiteitsmanager tijdelijk worden waargenomen. Op die manier ontstaat er geen stilstand en blijft de focus gericht op voortuitgang en resultaten boeken.