pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Over mij

Over mij

De rode draad in mijn loopbaan is ‘diversiteit en inclusie’. In de verschillende functies die ik heb gehad en studies die ik heb gedaan spelen diversiteit en inclusie een rol.  

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd als Andragoog op een onderzoek naar het voorkomen van sociale uitsluiting door middel van leren. De leergang Corporate Antropologie heeft me met een antropologische blik naar organisatieculturen, rituelen en gewoonten leren kijken en methoden toe te passen die cultuurverandering in gang kunnen zetten. Onlangs heb ik bij Insead het Gender Diversity Programme gevolgd, waardoor mijn kennis van diversiteit en de interventies die je kunt inzetten nog verder verdiept is.

In mijn loopbaan heb ik met en voor diverse groepen met afstand tot de arbeidsmarkt gewerkt, zoals langdurig werklozen, herintredende vrouwen, voortijdig schoolverlaters en groepen met een migratieachtergrond. Naast methodiekontwikkeling waarmee de onderwijs- en arbeidsparticipatie bevorderd wordt, heb ik als loopbaanconsulent individuele trajecten begeleid van kandidaten met allerlei achtergronden. En tenslotte heb ik jarenlange managementervaring en weet ik hoe ingewikkeld het kan zijn om leiding te geven aan een groep professionals met heel verschillende achtergronden.

Expert in diversiteit en inclusie

Sinds 2014 hou ik me fulltime bezig met diversiteit en inclusie. Ik ben ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie organisaties krachtiger maakt en beter voorbereid op de toekomst. Bovendien vind ik dat elk talent, ingeacht de sekse, achtergrond, overtuiging ed. de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Niemand verdient het om uitgelsoten te worden op basis van eigenschappen die onveranderbaar zijn. 

Over mijn werkwijze en successen zijn verschillende artikelen verschenen, een aantal staan hieronder. 

Artikelen en publicaties