pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Toptalent

Toptalent

Roeli Pot is partner van Colourful People, al 20 jaar jaar lang een landelijk opererend en vooraanstaand bureau op het gebied van executive search. In de zoektocht naar de beste kandidaat kijken we bij Colourful People niet alleen naar kennis, vaardigheden en ervaring die specifiek voor de functie nodig zijn, maar ook naar de gewenste diversiteit vanuit het teamperspectief. Diversiteit maakt organisaties, directies en toezichthouders krachtiger, wendbaarder en op de toekomst voorbereid. 

Inclusief werven en selecteren  

We denken allemaal dat we objectief zijn in het selecteren en beoordelen van talent en goed in staat zijn om ‘de beste kandidaat’ te kiezen. Maar niets is minder waar, want onze besluiten worden in sterke mate beïnvloed door 'biases' of onbewuste vooroordelen. We kiezen bij voorkeur iemand die op ons lijkt en met wie we een organisatie-fit voelen. Maar daarmee kiezen we niet automatisch voor de beste kandidaat, eerder voor meer van hetzelfde.

“Heb veel aan je gehad. Je hebt mij persoonlijk enorm geholpen en daar ben ik je er dankbaar voor. Dat zal ik niet meer vergeten. Was beetje onzeker in begin van mijn carrière, maar jij stelde de goede vragen en zorgde dat ik er toch voor durfde te gaan. DANK daarvoor!!!” 
Floor van Workum, CEO & oprichter Vista Hypotheken

Daarom moet je als organisatie, als je tot een diverser personeelsbestand wilt komen, de wervings- en selectieprocessen aanpassen. Bijvoorbeeld door de vacatureteksten te veranderen, de wervingskanalen te verbreden of door de selectieprocedure te structureren. 

Door de wervings- en selectieprocedures te herontwerpen werk je om de 'biases' of   onbewuste vooroordelen heen. Want we kunnen de 'biases' niet uit de mensen   halen, wel uit het systeem. 

Roeli Pot Consultancy helpt organisaties met:

  • ​het herontwerpen van de wervings- en selectieprocedures
  • het werven en selecteren van divers talent
  • de doorstroom van toptalent in organisaties